Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Η Ελλάδα ήταν τελικά το πειραματόζωο για την Ε.Ε των πολλών ταχυτήτων


 Οι ισχυροί της Ε.Ε (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία Ισπανία), κάτω από την ανταγωνιστική πίεση της Κίνας και τον υπόγειο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αποφάσισαν επίσημα (κάτι που κρατούσαν κρυφό από καιρό) την Ε.Ε πολλών ταχυτήτων. 


Είδαν πως η Ε.Ε, έτσι όπως είναι έχει βαλτώσει και οδηγείται σε διάλυση, από την οποία τα πιο πάνω κράτη θα μείνουν απομονωμένα και θα βγουν ζημιωμένα έναντι της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Το πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα. Χρειάζονται λοιπόν φθηνά εργατικά χέρια για να ανταγωνιστούν κυρίως την Κίνα, η οποία θεριεύει εμπορικά στον πλανήτη. Φθηνά εργατικά χέρια όμως, δεν φαίνεται να μπορούν να επιβάλουν στο εσωτερικό των κρατών τους.

Έτσι αποφάσισαν, αντί να το διαλύσουν, να δημιουργήσουν την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων, στο κέντρο της οποίας θα βρίσκονται τα ισχυρά κράτη και στην περιφέρεια οι δουλοπάροικοι που θα δουλεύουν για μεροκάματα της πείνας προκειμένου να φτιάχνει το κέντρο φθηνά προϊόντα.

Αυτές τις επενδύσεις θα μας φέρουν, αφού πρώτα μας εξαθλιώσουν και παρακαλάμε για λίγα ευρώ. 

Αποδεικνύεται τώρα ότι η Ελλάδα, εσκεμμένα έγινε το πειραματόζωο, για τη δημιουργία της ΕΕ των πολλών ταχυτήτων, που σχεδιάζεται ήδη από πολλά χρόνια και τώρα βγαίνει επίσημα στην επιφάνεια.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς; Θα μείνουμε μέσα να παίξουμε το ρόλο της φθηνής και εξαθλιωμένης περιφέρειας ή θα βγούμε έξω από όλο αυτό, για να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία, να ζήσουμε ελεύθεροι και να αναπτύξουμε ισότιμες σχέσεις προς κάθε κατεύθυνση.


Πηγή