Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΙΚΑ Ζωγράφου: απλήρωτο το προσωπικό καθαριότητας – μαφιόζικες πρακτικές εργολάβου

ελενηΤης Ελένης Μήτσου
Από τις 2 Δεκέμβρη είναι απλήρωτο το προσωπικό στην καθαριότητα στο ΙΚΑ Ζωγράφου – οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες εργοδοτούνται από την εργολαβική εταιρεία «the brothers», ιδιοκτησίας Θεόδωρου Μουρτζή με έδρα την Πάτρα.
Χτες η  εργαζόμενη Κ. Ι. απολύθηκε επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα της (όχι μόνο απολύθηκε αλλά απειλήθηκε και η σωματική της ακεραιότητα από τον εργολάβο).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα αντιπρόσωποι του ΣΕΡΚΑ (Σωματείο Εργαζομένων στην Καθαριότητα με βάση τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες των λεωφορείων – ΟΣΥ) ο εργολάβος απάντησε ότι «θα μας βρει και θα μας ξεκοιλιάσει» κι αυτά παρουσία όλων των εργαζομένων καθώς η τηλεφωνική επικοινωνία γινόταν με ανοικτή ακρόαση.
Στην εργαζόμενη Κ.Ι. που ζήτησε χτες τα λεφτά της είχε πει «πάρε τα …… μου προς το παρόν και μόλις σε βρω θα σου δείξω ποιος είμαι εγώ».
Η μαφία των εργολάβων καλά κρατεί, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη κλείσει δύο χρόνια…
Το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα ΣΕΡΚΑ, ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και θα δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος μαζί με το προσωπικό στην καθαριότητα στο ΙΚΑ Ζωγράφου.