Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Οι εργατικές κατακτήσεις στο στόχαστρο της δικαστικής εξουσίας (Βίντεο)

Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!
Ράδιο Παντιέρα 19 / 7 / 2017
ΘΕΜΑ: «Στο… δικαστικό απόσπασμα τα εργατικά δικαιώματα»

Η εκπομπή Ράδιο Παντιέρα που μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen, την Τετάρτη 19 Ιουλίου φιλοξένησε τον Θόδωρο Συμεωνίδη, δικηγόρο, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, σε μια εκπομπή αφιερωμένη στην ένταση του δικαστικού ολοκληρωτισμού απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τον μαχόμενο ταξικό συνδικαλισμό.
Αφορμή για το θέμα της εκπομπής ήταν τόσο η πρόσφατη απαράδεκτη ενέργεια εκ μέρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που προχώρησε σε αίτηση επανεξέτασης της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία δικαίωνε την προσφυγή των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επέβαλλε αποζημιώσεις άνω των 500.000 ευρώ από το κράτος, όσο και η απόφαση του Άρειου Πάγου που ουσιαστικά νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία.
-Τι σηματοδοτεί για τα εργατικά δικαιώματα η σκληρή στάση της δικαστικής εξουσίας; 
-Ποιες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την κατάργηση ουσιαστικά του εργατικού δικαίου όπως το γνωρίζαμε; 
-Μπορεί το μαχόμενο ταξικό εργατικό κίνημα να αντισταθεί στην δικαστική καταστολή;
Την εκπομπή συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταμούλης. Στην τεχνική επιμέλεια και τη ρύθμιση του ήχου ήταν ο Παναγιώτης Ζέκιος.
H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.
Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.
Παρακολουθήστε στα βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την ενδιαφέρουσα εκπομπή, χωρίς την εισαγωγή και το σύντομο δελτίο ειδήσεων που παρουσιάστηκε στην αρχή: