Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Απίστευτες δηλώσεις Ζαχαριάδη: Δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Υεμένη, αν δεν πουλήσουμε τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία


Στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.


Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να ακυρωθεί η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς και προκειμένου να μην συνεχιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε:
«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε».
Και πρόσθεσε: «Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά;».

Σχολιάζοντας στην συνέχεια, τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, είπε: «Δεν το εκλαμβάνω ως εσωκομματική αντιπολίτευση. Διεξάγεται ένας διάλογος ο καθένας αποτυπώνει τις απόψεις του και οι απόψεις δεν σχετίζονται με το ερώτημα το οποίο έχει καταθέσει η ΝΔ. Αυτό ερώτημα είναι διαφορετικό, δηλαδή κατά πόσο αυτή η διαδικασία των πωλήσεων των όπλων είναι με βάση κάποια ζητήματα που θέτουν αυτοί και όχι τα ιδεολογικά που τέθηκαν από τους συντρόφους».