Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Καταστολή στα Εξάρχεια εν μέσω πορείας για το Πολυτεχνείο

Έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές στην περιοχή των Εξαρχείων, στη γραμμή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περί καταστολής και αστυνομοκρατίας.

Πιστή στο δόγμα «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίησή του ακόμα και κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Έτσι, με νωπές τις μνήμες από τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων και στα πανεπιστήμια, και με φόντο την εμμονή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην προληπτική καταστολή, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές, μετατρέποντας τα Εξάρχεια σε μια αστυνομοκρατούμενη -και «νεκρή» από κόσμο- περιοχή.
Οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού στο «Βήμα της Κυριακής», με τον κ. Χρυσοχοΐδη να υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως «Τελειώσαμε με την ανοχή της ανομίας και την παρακμή της βίας».
EUROKINISSI
Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής κι ενώ η πορεία για το Πολυτεχνείο βρισκόταν σε εξέλιξη, η αστυνομία προχώρησε σε επιχειρήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων. Ειδικότερα, οι αρχές προέβησαν σε 6 συλλήψεις, έπειτα από έφοδο σε πολυκατοικία πολυκατοικία στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 3, καθώς -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- στην ταράτσα του κτιρίου εντόπισαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες κι άλλα αντικείμενα. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί εισήλθαν σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη 4 και προχώρησαν σε έρευνες. Περίπου στις 6:15, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές, καθώς έβγαλαν εκτός του κτιρίου δύο άτομα με χειροπέδες.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία
ΕΛ.ΑΣ.
Σε κάθε περίπτωση, σε όλη την περιοχή των Εξαρχείων ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας, ενώ… απουσίαζαν οι άνθρωποι από τους δρόμους.