Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

«Βάστα μάνα και θα γίνει…!»

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //
«Βάστα μάνα και θα γίνει… το μεγάλο πήδημα… Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είναι αδέλφια δίδυμα…».

Ναι… Υπάρχει το μεγάλο πήδημα και λέγεται ΕΑΜ. Μια «ρεζέρβα» στο θησαυροφυλάκιο της Ιστορίας. Με ηρωικούς αγώνες, με πίστη και παρακαταθήκες.
Βρίσκεται στην αναμονή…
Είναι οι σημερινές αντιλαϊκές και αντεργατικές προκλήσεις που συνιστούν την επανασύνταξή του και την ελπίδα του Λαού, γιατί οι καταστάσεις αι τα πράγματα που ζούμε δεν είναι καθόλου καλά.
Βροντοφωνάζουν και κοκορεύονται.
«Τα πράγματα άλλαξαν». Ναι! (προς το χειρότερο, το πολύ χειρότερο).
***
Μας κυβερνάει μια αντιδραστική – αυταρχική κυβέρνηση, που αντί να αμβλύνει τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις, αντίθετα τις οξύνει με προκλητικό τρόπο.
Όπως ο εκτροχιασμός των ΜΑΤ σε πολλά επίπεδα (Να σκεφτείτε τέτοιο φόβο παρουσιάζει η εμφάνιση Αστυνομικού, ώστε ο νεαρός έφηβος προτιμάει να πέσει στην παγωμένη θάλασσα, μια και είχε προηγηθεί το χαστούκι στον 11χρονο Ρομά).
Τα κανάλια της τηλεόρασης όλα την ίδια μούρη και την ίδια πολιτική και φιλοκυβερνητική κατεύθυνση. Το μαύρο άσπρο. Δεν βλέπεις παρά να επελαύνουν διαρκώς σε μεγάλες αυλές και σαλόνια στην οθόνη τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό που ευαρέσκεται να λέει πως όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Δεύτερη ακολουθεί αυτού εξοχότης η αρχόντισσα της «ελπίδας» με μεγάλη ποικιλία αμφιέσεων και ποζών.
Και ο ίδιος ο λαός λιμοκτονεί και υποφέρει ανάμεσα στις τόσες υποσχέσεις (και η άλλη η λαϊκή κυρία στην Κρήτη θα χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια προκειμένου να κάνει μια εξέταση).
Αναδρομικά και συντάξεις. Επικουρική ασφάλιση. Ιδιωτική κοινωνική ασφάλιση για νέους συνταξιούχους. Όλα για το τίποτα. Όλα για το προσεχές μέλλον.
Η υποδούλωση στις ορέξεις των Αμερικανονατοϊκών Σχεδίων.
Κάνοντας τη χώρα προπύργιο εφόδου με τις απανταχού στημένες βάσεις. Και ο λαός να φωνάζει «Όχι γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών». Και έχει απόλυτο δίκαιο γιατί έχει πείρα και γνώση από τα καμώματά τους.
Όσο δε αφορά την τουρκική προκλητικότητα, εκεί είναι το μεγάλο δούλεμα. Μας περιπαίζουν. Δεν ξεγελούν πια κανέναν.
Τελικά δεν υπάρχει καμία ομοψυχία στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Για τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο με το λαό και την κυριαρχία των δικαιωμάτων στο στόχαστρο.
Γι’ αυτό ο λαόςπεριμένει το μεγάλο πήδημα που λέγεται ΕΑΜ
Γιατί Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είναι αδέλφια δίδυμα!!!
γ: Συνταγματικό κόψιμο της 13ης και 14ης σύνταξης για το δημόσιο συμφέρον…;!!!
ΠΗΓΗ: atexnos.gr