Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Video: Εξαιρετικής ποιότητας με χιλιάδες θεατές η διαδικτυακή εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας για την επόμενη μέρα

Θετική έκπληξη αποτέλεσε η αποψινή διαδικτυακή εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας, με θέμα την επόμενη μέρα του lockdown για τον κόσμο της εργασίας και την Αριστερά, με την συμμετοχή του συγγραφέα-δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου,
του οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα και της δικηγόρου-επικεφαλή της Ανυπότακτης Αττικής Μαριάννας Τσιχλή, που συντόνισε και την συζήτηση.
Η έκπληξη μας δεν αφορούσε την ποιότητα των τοποθετήσεων. Η ποιότητα των ομιλητών είναι δεδομένη και δεν είναι τυχαίο που αποτελούν σημεία αναφοράς της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, σε μία συγκυρία κρίσης για την ίδια.
Μία πολύ στοιχειοθετημένη τοποθέτηση του Κώστα Λαπαβίτσα που πέραν της ανάγνωσης της πραγματικότητας που είναι δύσκολη για τους λαούς της Ευρώπης, πρότεινε ρεαλιστικές λύσεις εκτός βέβαια πλαισίου ΕΕ και ευρώ. Αξία είχε αναφορά ότι ΕΕ προτρέπει τα μέλη τους να δανειστούν , αυξάνοντας το δημόσιο χρέος και υποθηκεύοντας το μέλλον των λαών της Ευρώπης για πολλά ακόμα χρόνια.
Ακολούθησε η συντρόφισσα Μαριάννα Τσιχλή που πέραν άλλων κατέδειξε το αδιέξοδο των όποιων προσδοκιών από την ΕΕ για να σταθεί στα αδιέξοδα των εργαζομένων, ενώ στάθηκε στην ανάγκη συνεύρεσης των αριστερών και κινηματικών δυνάμεων προς υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.
Τον πρώτο κύκλο τοποθετήσεων έκλεισε ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου που ξεκίνησε με τη διαπίστωση ότι η οικονομία επιβάλλει την άρση του lockdown, ενώ η πραγματική δοκιμασία θα ξεκινήσει με το να βγούμε έξω με τον ιό να να απειλεί μετά το φθινόπωρο. Κατέδειξε την ατολμία της ελληνικής κυβέρνησης στην οικονομικό πεδίο, ενώ επισήμανε ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να επιβάλλει μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης στις εργασιακές σχέσεις.
Ακολούθησαν δεύτερες τοποθετήσεις προσπαθώντας που απαντούσαν σε ερωτήσεις τηλεθεατών που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα την εκδήλωση…….Και εκεί ήταν η έκπληξη: Στην μιάμιση ώρα, κοντά στους 1000 θεατές παρακολουθούσαν ταυτόχρονα την συζήτηση σε facebook και youtube, με το κοινό να ανανεώνεται συνεχώς.. Μέχρι τώρα, κοντά στις 7.000 θεάσεις έχει η συγκεκριμένη εκδήλωση, δείχνοντας ότι παρά την εκλογική ανυπαρξία της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο κόσμος της υπάρχει, περιμένει και ελπίζει….Μακάρι η ΛΑΕ να επαναλάβει τέτοιες δράσεις.
Δείτε την εκδήλωση: