Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Η΄Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σέ εξωφρενικές δηλώσεις για τη Βενεζουέλα

Αποτέλεσμα εικόνας για Η΄Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ που κυκλοφόρησε ευρέως στα MME σήμερα, «δεν είναι ξεκάθαρο» αν οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα σκότωσαν κάποιο άτομο το προηγούμενο διάστημα.

Το δελτίο τύπου του OHCHR ανέφερε πως είχε «ανεξάρτητους» ερευνητές να μελετήσουν την κατάσταση στη Βενεζουέλα.
Σύμφωνα με την ανάλυση της ομάδας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι ομάδες ασφαλείας φέρονται ως υπεύθνες για τουλάχιστον 46 από αυτούς τους θανάτους, ενώ οπλισμένες ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση, αναφέρονται ως «ένοπλες κολλεκτίβες» φαίρονται ως υπεύθυνες για 27 από αυτους τους θανάτους. Είναι αδιευκρίνιστο ποιοι είναι οι δράστες των υπόλοιπων δολοφονιών.
Η δήλωση αυτή αμαυρώνει την αξιοπιστία των παρατηρητών του OHCHR που έκαναν την «ανεξάρτητη» έρευνα. Είναι τόσο ακραίος ισχυρισμός που μόνο ένα αντιπαράδειγμα είναι αρκετό για να τον καταρρίψει.
Το καλύτερο παράδειγμα προς χρήση είναι ο φόνος του Orlando Figuera. Το Reuters όπως και όλα τα διεθνή μέσα είναι προκατειλημένα έναντι της κυβέρνησης Μαδούρο και των υποστηρικτών της (που αποκαλλούνται «chavistas» από τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβεζ), μα δεν δεν μπορούσε να αρνηθεί πως οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης δολοφόνησαν τον Figuera.
Οι συντάκτες του VenezuelAnalysis.com έχουν σχεδόν χίλιες φορές μεγαλύτερη νομιμοποίηση να ισχυρίζονται ανεξαρτησία από ότι κάποιο γραφείο του ΟΗΕ.
Αυτό είναι το σύνολο των νεκρών στις διαδηλώσεις που δίνουν. Η σύνοψη των τελευταίων αριθμών (08/08) είναι η ακόλουθη:
Θάνατοι που προκλήθηκαν από τις αρχές: 14
Θάνατοι που συνδέονται άμεσα με τη πολιτική βία της αντιπολίτευσης: 23
Θάνατοι που συνδέονται έμμεσα με τα οδοφράγματα της αντιπολίτευσης:8
Θάνατοι από ατυχήματα: 3
Άνθρωποι που σκοτώθηκαν σε λεηλασίες: 14
Θάνατοι που συνδέονται με τους υποστηρικτές της κυβέρνησης: 3
Θάνατοι που αμφισβητούνται: 61
Η γελοία αυτή δήλωση του ΟΗΕ δεν θα πρέπει να μας εκπλήσει αν αναλογιστούμε την τερατώδη προϊστορία του ΟΗΕ σε Ιράκ και Αϊτή
Ο ΟΗΕ είναι μεγάλος και πολύμορφος οργανισμός, γιαυτό μερικές φορές μπορεί να αντιστέκεται λίγο έναντι των ΗΠΑ αλλά σε γενικές γραμμές μπορούν να βασιστούν στην συνεργασία του σε μεγάλα εγκλήματα, αν και όχι με τόσο ενθουσιασμό όσο οι ακροδεξιοί νεοσυντηρητικοί και φανατικοί «υποστηρικτές του Ισραήλ» θα ήθελαν.
 Joe Emersberger ζεί και εργάζεται στο Καναδά. Είναι μηχανικός και μέλος του συνδικάτου Εργατών της Καναδικής Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μετάφραση/απόδοση Δήμητρης Πλαστήρας γιά solidariagriega